mandag 23. august 2010

Världens bästa smul-blåbärspaj!!!


Här kommer recept!


Gör så här:

Häll frysta eller färska blåbär i botten av en paj form.

Smält så 200 g smör i en kastrul 

När smöret är smält tillsetter du 

4-6 dl socker ( ja så mycket)

3 dl vetemjøl

3 dl havregryn

 Rör så sammen detta till en smet.

Häll så hela smeten över bären.

Sätt pajen i ungen i cirka 15-20 min, på 200grader. 
När pajen är gyllenbrun så vet du att den är färdig!

Servere med vanilsås!!

Tips:
Viss du använder frysta bär så kan man ha lite potatismjöl över bären, detta gör att det bären inte blir så vattninga.


Ps: Tack Maria för receptet på denna underbara pajen!! Jag älskar den!

1 kommentar:

  1. Mmmm.. Den smakte fortreffelig! Tusen takk for middag og dessert! =)

    SvarSlett